Tobacco Factory megnyitó ünnepsége

Eljött a nap, hogy a felújított szép épületünket hivatalosan, nagy csínadrattával átadják. Előző nap a nagy melegben és napsütésben én még poénkodtam, hogy mi lesz ha esni fog az eső másnap, de mindenki csak legyintett a felvetésemre.

Annyira nagy rákészülés volt, hogy engem még haza is küldtek átöltözni (mert az ing és zakó mellett) a sötét nadrágom „nagyon emlékeztetett” egy farmerre a dress code pedig tiltotta a farmert. Na nincs gond, hazamentem, átöltöztem.

bejarat

11 órára volt az egész megnyitó beharangozva. 11 óra 00 perckor kezdett a hűvös, kellemetlenül szeles idő átcsapni zuhogó esőbe. A ukáz ki volt adva, a díszudvaron kint kell felsorakozni. Ezt pedig szerintük az eső se változtathatta meg. Ázva, fázva pár esernyő alá préselődve álltunk. Sajnos látni a felszólalókból szinte semmit se láttunk, de se baj…

epulet 1

Mindenki elmondta mennyire büszke és örül mindennek. Mint várni lehetett Kósa Lajos (Debrecen polgármestere) bújtatott megjegyzéseket tett a kormányra, amire Veres János (Magyar Köztársaság aktuális pénzügyminisztere) újabb bujtatott megjegyzésekkel válaszolt beszédében.

epulet 2

Igazából tök lényegtelen volt a dolog, a megjelent nyilvánosságnak szólt az egész. Amit mindenki várt az a szabad kajálás volt. Nagyon rá voltunk éhezve, így bíztam benne finom dolgokat lehet majd enni, és nem menza kaját kapunk.

epulet 3

Kellemesen csalódtam. A négy féle zöldséges köret mellé sült csirke combot és rántott sajtot lehetett választani. Mindenki szabadon vehetett üdítőket, és réteseket desszertként. Olyan jól telezabáltam magam, hogy lazítanom kellett az övemen. :)

epulet 4

A nagyfőnököket alig lehetett egész nap látni, mindenki bájolgott, interjút adott, és még sorolhatnám. Talán picit túlzó, ahogy a médiában azóta visszhangot kapott az esemény, de alapvetően nincs túl sok mindent letagadni,ó: nagy cég, nagy tervekkel, nagy múlttal.

A következő cikk a DEOL oldalán jelent meg a cikkek között pedig hazafele jövet én csináltam futtában pár képet.

epulet 5

„Négy év alatt sokszorosára növelte termelékenységét és dolgozóinak létszámát az amerikai Ygomi cégcsoport debreceni tagvállalata, melynek nemzetközi színvonalú, modern irodaházát pénteken délelőtt adták a volt dohánygyár területén.

Az átadási ünnepségen résztvevő Veres János pénzügyminiszter arról beszélt, hogy amikor négy esztendeje itt járt, a most átadandó épületben még magas színvonalú dohánygyártással találkozott. Akkoriban nem gondolta, hogy ilyen rövid idő alatt ennyire megváltozik minden a gyárban. Hozzátette, a változás bizonyíték arra, hogy a hagyományos iparágakat felváltják a modern, magas hozzáadott értéket igénylő technológiák. Magyarországnak ez jelenti a fejlődési irányt, de az ilyen sikertörténetek nem valósulhattak volna meg az autópálya építés, a magasan kvalifikált szakemberképzés, és a foglalkoztatottak ambíciója nélkül.

epulet 6

A beruházást üdvözlő Kósa Lajos polgármester emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat fejlesztési stratégiájában kiemelten támogatja a magas hozzáadott értékkel dolgozó gyártók és szolgáltatók megtelepedését a városban. Szerencsére olyan jól állunk e téren – tette hozzá -, hogy lassan az oktatási intézmények nem tudják a keresletnek megfelelő ütemben kibocsátani a magasan képzett munkaerőt az iskolapadokból. A beszédeket követően hivatalosan is átadták az összesen 3500 négyzetméteren kialakított, felújított irodaházat, melyben az Ygomi cégcsoporthoz tartozó négyféle tagvállalat közel 250 – szinte száz százalékban diplomás – dolgozója kapott helyet.

epulet 6

Az Ygomit a hatvanas években Chicagóban hozták létre, és cégcsoport három amerikai telephelyén kívül Londonban, valamint Debrecenben működik kirendeltség. Az itteni iroda tevékenysége 2003-ban indult Korvin Balázs vezetésével, aki ma már a cégcsoport kelet-európai igazgatója egyben. A kezdetben hattagú vállalkozás mára profiljában piacvezetővé nőtte ki magát Magyarországon. Elsősorban a szoftverfejlesztéssel foglalkozik, így például egyik partnere a BMW autógyár, de az Ygomi ügyfelei közé tartozik a Microsoft és a McDonald’s is.”

epulet 7

Tobacco Factory megnyitó ünnepsége” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük