Telefonunk Macesítése

Már régóta elterjedt és elérhető lehetőség, hogy telefonunkat különböző hátterek, témák, ikonok segítségével egyedivé varázsolhassuk. Minél modernebb a telefon annál több átszabható dolgot tehetünk meg. iPhone nélkül a Apple rajongók is sokan „almássá” varázsolnák kedvenc telefonjaikat. Erre én bemutatok egy lehetőséget, amit kis Nokia 6131-essemel tökéletesen tudtam alkalmazni.

Az oldalon a következő telefonokhoz érhető el a theme:

– Nokia Series 40 (3rd Edition)
– Series 60 (Symbian/smartphone)
– Nokia Series 40 (2nd Edition)
– SonyEriccson z600 and t6xx

Ezek csak főbb típusok. Érdemes utána nézni, mert sok esetben egyes típusokhoz speciális theme szükségeltetik, más fel nem soroltak pedig kompatibilisek ezekkel. Persze ez az OSX theme nem minden telefon típusnál ugyan olyan, ezt nagyban befolyásolja a menük és a felbontás típusa. Az viszont mindegyik theménél elmondható, hogy a hátteret a jól megismert Mac Os X alap kék „hullámos” hátterére cseréli, és amennyire lehet az alap OS X-es ikonokat helyettesíti be a menüpontok helyére.

tigertheme

Az én 6131-esem esetében ugye van külső kijelző is. Ehhez is kínál a theme készítője lehetőséget. Bár ez nem a theme szerves része külön gif fileként kell letöltenünk és háttérnek beállítani a külső kijelzőre. Ez a kép egy almát ábrázol, ami szépen animálva kifele „villog”…

kulso kijelzo

Akit érdekelnek ezek az OSX themek, szeretne ő is hasonlót a telefonjára az katt ide.

Telefonunk Macesítése” bejegyzéshez 7 hozzászólás

  1. Be kell vallanom, ezt sosem értettem. A pécém pécének tűnik, a telefonon telefonnak, a mikrosütőm mikrosütőnek. :)

  2. En latok benne fantaziat azert. Nem feltetlenul kell tetszen a maces theme, de gondolom te is hasznalsz hatterszint, hatter kepet ikonokat…

    Vagy teljesen mind1 hogy mondjuk egy haromszog az egyik menupont negyzet a masik stb? :)

  3. Igen, kiválasztottam egy olyan témát, ami kevéssé csúnya, mint a szoftverfrissítés utáni gyári piros-sárga kecsapszínű borzalom.

    Egyébként az lehet, hogy a telefonomat fele annyira sem érzem a mindennapok részének, mint a számítőgépemet. Ezért van egy theme-m a telefonon és párszáz mega háttérkép a gépen. ;)

  4. Ez igaz, de fordulhat meg ez a dolog, amikor majd olyan kis mobilgepek lesznek mint most a telefonod :))

    A lenyeg, ugy csinald ahogy jonak erzed. :)

  5. szevasz! MAC-en dolgozom, és ez a külső kijelzős apple logó iszonyatosan tetszik. viszont a jelzett oldalon csak a theme-t találtam, ezt a giffet nem. átküldenéd a mélemre? előre is köszi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük