Képregény: Kick-Ass Vol2

Ha valaki izgalomba jött a Kick-Ass Vol1-től, akkor örülhet. Ugyanis van második kötet is a népszerű képregényből. A második kötet csupán hét epizódra szorítkozik, viszont minden téren az első rész felé magaslik.

KickAss2_1

Csapat csapat ellen

Míg az első rész arról szólt, hogy karakterek csaptak össze, a második kötetben már mindkét részen több személy fog feltűnni és csoportokat alakítani. Nem nagy spoiler, de a végén ez a két csoport fog egy hatalmas csatát vívni. Addig viszont hosszú az út, és megannyi borzasztó dolog fog történni a hőseinkkel.

Több vér, több brutalitás

Ha valaki már az első kötetben látható vér és brutalitás mennyiséget is alig bírta elviselni. Az semmiképp sem kezdje el a második évadot. Nagyon-nagyon-nagyon keményre vették a figurát. A gátlástalanság teljes mértékben kiteljesedik a történetben. Vér, brutalitás, nemi erőszak, ütés-verés… Sok esetben már tényleg gusztustalanságig fokozzák a naturalista, erőszakos drámai helyzeteket.

KickAss2_2

Az, hogy ilyen mennyiségű erőszak, mennyire tud pluszt hozzáadni a történethez, az számomra is kérdéses. Viszont a második kötetet is elolvasva azt kell hogy mondjam, ez a nyers erőszak, illetve maga a történet kiegészíti egymást. A kettő együtt alakítja ki a képregény világát.

Vége?

Sajnos nem tudom. A történet nem zárul le úgy, hogy ne lehessen folytatni. Sőt.
Ennek ellenére, aki mindkét kötetet élvezte, az szerintem jogosan várja a folytatást. Még nagyobb csavarokat, még brutálisabb eseményeket, és talán egy mindent lezáró végjátékot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük