Új USB-s álló lámpám

Aki eddig értelmesnek tartott, az most meg fog borzongani. A 2007-es évet én a kábelmentesség évének hirdettem ki, mert elegem lett a sok mocsok kábelből, ami körbefonta a szobámat. Az egész a szobám felújításával kezdődött. Akkor ugyanis, lomtalanítottam ezerrel, a sok kis vacak gépemet eladtam, mondván, most már csak Mac és egyszerű letisztult íróasztal. Ez jól is hangzott, csak jöttek a gondok. Kezdve ott, hogy én 1 darab hat csatlakozós hosszabbítót kívántam csak használni. Persze mára már én is kinevetem magam. Minden esetre ott gondolkoztam el, min is lehetne konnektort spórolni.

Aki járt már nálunk, az tudja, hogy egy ilyen 2 csuklós halogén lámpám volt. Tipikus íróasztal lámpa. Azon túl, hogy bazi nagy volt a hálózati csatlakozója, még funkcióját se töltötte be normálisan, mert sose lehetett normális pozícióba beállítani. Egyértelmű volt! Le kell cserélni, és akkor már USB-sre. Az iMac-en van még szabad USB port.

Ez így jól hangzott, de normális ilyen „mini” lámpa USB-s csatlakozóval nem ismert Magyarországon. Komolyan nem. Olyat már láttam, akinek van olyan ismerőse aki látott, :) de csak néztek rám minden boltba ahol meg mertem kérdezni. Na akkor interneten keresek és rendelek egyet. Persze. Mindenhol készségesen ajánlottak USB-s lámpát, olyan kis flexibilis csövet aminek a vége egy led van. Tehát notebookok esetén egy kis elemlámpát helyettesíthet, de nekem az asztalomra kellett volna, egy olyan mint ami eddig is volt. Egy hosszú halogéncsöves kivitelű.

Amerikában mint ahogy megszokhattam a második kattintásra megtaláltam ami nekem kell, sőt akár ventilátorral kombináltat is vehettem volna. Körülbelül féléves próbálkozás és egyeztetés után, végül is jó drágán sikerült vásárolnom. Nagy segítségemre volt CDColt barátom, ezúton is köszönöm neki a sok türelmet és fáradságot.

usbdesklamp

Tehát megvan. Az alja/talpa olyan mint 1 egér. Formája is, és a gombok is két egérgombra emlékeztetnek. Bonyolult mert egyikkel bekapcsol másikkal ki. :) Fekete színű aljzat fölött, egy kis fém flexibilis nyak után, egy kis 20 cm-es halogén cső van, ami teljesen korrekt világítást ad nekem. Kifogástalanul működik az USB portról, és mivel asztali gép, így az akkumulátort se meríti. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Akit esetleg érdekel, itt durva kombinációit találhatja meg az USB-s lámpámnak.

Új USB-s álló lámpám” bejegyzéshez 8 hozzászólás

  1. hat csak h irtad h halogén. azok nagyon sokat fogyasztanak en ugy tudom… es hat kornyezetvedelem meg minden. :D de javits ki ha tevedek.
    amugy nincs rairva? :D

  2. Hat rairva bizony nincs… Talan a dobozan rajta volt de elegge feltajvan felkinai dolog… Magyarul 1 hang se volt rajta. Angolul is csak par sor. Szoval ez mar orok rejtej marad. Minden esetre nagyon keveset fogyaszthat, ha usbrol siman elmegy.

  3. :D na jol van akkor. csak mert tudod nem szeretnem ha feleslegesen terhelned a kornyezetet olyan lampaval ami helyett esetleg energiatakarekosat is hasznalhatnal.
    amugy jol nez ki. itt az en asztalomon is mindig gond a lampa kerdes… :\
    lehet beszerzek en is egyet. :D
    joejt!

  4. Na Czo kis segitsegevel 500mA vagy 250mA-t vesz fel 5V-on az USB ergo maximum vagy 2,5W vagy 1,25W teljesitmenyu :p Remelem kielegitettem mindenki erdeklodeset! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük