The BeerMachine: Házi sörkészítő

Kedves Sörbarát, blogot olvasók! Magam is nagy sörös vagyok, és minden sörhöz kapcsolódó ereklyét kedvelek. Már írtam egyszer a vendéglátógelyiségekben elterjedt zsiráfról. Most viszont egy nagyobb kaliberü ereklyére akadtam, CharlieBrown jóvoltából. Ez nem más pedig mint egy otthoni sörfőző gép. Ebbe pedig az a poén, hogy nem poén! :)

Első ránézésre egy generátorra emlékeztet a gép. A weboldal tanulsága szerint:

Ez az az eszköz, amellyel otthon egyszerűen tudja elkészíteni a legkiválóbb minőségben a kedvenc sörét.
A kanadai Nemzeti Egyetem által szabadalmaztatott eljárás egyesíti a házi sörkészítő eszközök előnyeit és biztosítja a soha nem tapasztalt minőséget.

beermaker

Használati utasítás szerint: A BEER MACHINE egy zárt, nyomás alatt álló erjesztő rendszer, ami megőrzi az erjesztés ideális feltételeit, valamint megakadályozza az ízanyagok kijutását a levegőbe. Csapolhatja a sört frissen onnan ahol az készült, így kapja a lehető legzamatosabb sört. A sörcsap szárának megfelelő mozgatásával tudja befolyásolni a sör és a hab megfelelő arányát a pohárban. Nagyobb nyomás és kisebb nyitás több habot eredményez. Ha a sörcsapot nagyobbra nyitja, csökken a nyomás, ami kevesebb habot eredményez.

1. lépés: Szerelje össze a készüléket és végezze el az üzemi nyomás tesztet.

2. lépés: Tisztítsa meg és sterilizálja a BEER MACHINE-t

3. lépés: Kezdje meg az erjesztést. Töltsön vizet a BEER MACHINE-be a töltési jel 1/3-áig. Adja hozzá a BEER MIX tartalmát. Adja hozzá sörélesztő, amit a BEER MIX-hez mellékeltünk. Most töltse fel vízzel a jelig. Légmentesen zárja le a kupakot és nyomás szabályozó szelepet. Helyezze el olyan helyre a BEER MACHINE-t, hogy az a következő 3-5 nap alatt zavartalanul tudjon erjeszteni. Most még ne adja hozzá a CO2-t . Öntsön egy kis vizet a nyomás szabályozó szelep tetejére, hogy az erjedés sebességét meg tudja figyelni. Az erjedés befejeztével (3-5 nap elteltével lassan buborékok jönnek át a vízen), helyezze a BEER MACHINE-t hűtőszekrénybe a következő 4-5 napra, hogy az állagváltozás és letisztulás elkezdődhessen. A sör ebben az időszakban gyorsabban tisztul le hideg hűtőben. A természetes szénsav, ami az erjesztési folyamat alatt keletkezik, ebben az időszakban épül be a sörbe és csökken a belső nyomás. Mintavételezéssel lehet a hab mennyiségét beállítani a sörben. Ebben az időszakban a patronból történő szénsav hozzáadásával lehet növelni a hab mennyiségét, vagy felszolgáláskor lehet hozzáadni. Csapolva vagy üvegből szolgálhatja fel. Élvezze! Egészségére!

A cucc ára barátságos 24.000 HuF-os, már ha a zsiráf (közel azonos) árához hasonlítjuk. Azt persze nem kell elfelejteni, hogy a sörkészítés több alapanyagot is igényel, amiknek az ára hozzáadódik a készítéshez. Ettől függetlenül jó ötletnek tartom ezt a kezdeményezést. Ez megint csak egy olyan termék, amit szívesen kipróbálnék

Akit szintén érdekelne az itt olvashat rólla több információt.

The BeerMachine: Házi sörkészítő” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Szia!

    Tudsz nekem segíteni, hogy hol szerezhetek be egy ilyet és a hozzá szükséges alapanyagot?

  2. Borzasztoan sajnalom, de ugy tunik, azota a ceg weboldala megszunt! :( En se talalom mar. Pedig ez nagyon-nagyon jopofa dolog volt! Sajnalom :(

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük