SecuritySpy – Megfigyelő rendszer Macintoshon

Pont egy szegény póruljárt fórumozó volt az, aki arról számolt be, hogy csekkbefizetés előtt törtek be hozzá, és vittek el minden ékszert és készpénzt. Ezen felbuzdúlva járt utána annak az illető, hogyal lehetne egy (vagy több) kamerával figyelteteni ingatlanunkat. Erre az egyik legmegfelelőbb programnak a nagytudású SecuritySpy tűnik.

Első körben le kell szögezni, hogy ez a programcsomag jóval több mint egy egyszerű kameráról videó/audió jelet rögzítő software. A programba mozgás-érzékelés, valós idejű tömörítés és hálózati videó-stream-elés is be van építve. A SecuritySpy támogat USB-s és FireWire típusú kamerákat és képes videót rögzíteni egyszerre több kameráról is. A szoftver beépített internetes szervert is tartalmaz kép és videó megtekintésére, melyben állítható a mozgatás, dölés és nagyítás aránya. SecuritySpy ezenfelül kínál FTP feltöltést, e-mail figyelmeztetést, és rögzítés előtti felvételt mely a mozgás előtti állapotot mutatja meg. 

Ha meg akarjuk nézni, ki kopog az ajtón, vagy szemmel akarjuk tartani újszülött babánkat, praktikus megoldás egy kis kamera. Az iSight gyér fényben is jó felvételt készít, valamint automata fókusszal rendelkezik, ezért tökéletes eszköz az ilyen alkalmazásokhoz.

A SecuritySpy, ami nem csupán a harmadik szemeddé képzi az iSightod, hanem arra is képes, hogy egyszerre több, különbözô helyen kirakott iSight (vagy más kamera) képét egyetlen Mac monitorára vetítse. A mozgásérzékelô automatikusan beindítja a rögzítést a merevlemezre, hogy ne maradj le a lényeges mozzanatokról. Beállíthatod az idôszakos fényképezést is, ami állóképeket rögzít a meghatározott idôpontokban.

Már nem újdonság, hogy egy webkamera képei oda-vissza tölthetôk a szerverrôl, hogy láthassuk, mi történik adott idôben adott pontban. Legtöbbször sajnos ezeken a képeken életnek semmi nyoma. Ha bekapcsolod a SecuritySpy e-mailes bejelentkezô funkcióját, elfeledkezhetsz a weboldal rendszeres csekkolásáról, és értelmes dolgokra fordíthatod imígyen megtakarított idôdet.

securityspy

Konfiguráld be úgy a Security-Spy-t, hogy küldjön egy e-mailt, ha mozgást érzékel a kamera. A levelet ezután egyéni ízlés szerint további szoftverek beiktatásával továbbküldetheted a mobilodra, vagy egyéb készülékedre is. Ha értesítést kapsz, csak nézd meg a hozzácsatolt fotót, vagy ha égetô szükségét érzed, nézd meg az eredeti, szerverre mentett fájlt a számítógépeddel.

Ez az "egyszerű" program így a megfigyelés teljes tárházát kimeríti. A program letölthetô és 30 napig ingyen használható, ami után az egykamerás változat 50 dollár, a négykamerás 100 dollár, a limit nélküli kamerahasználatot biztosító pedig 200 dollár.

A program és a hivatalos oldal elérhető itt .

SecuritySpy – Megfigyelő rendszer Macintoshon” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük