Rüdesheim-Bingen – A Rajna két oldalán

Hihetetlen, de itt Frankfurtba is nyár volt. Igazi nyár, napsütés és forró napok. Olyan forróak, hogy nem is igazán bírtunk mit kezdeni magunkkal. A forró lakásban ülésnél pedig minden jobb. Pláne kirándulni menni. Új úti célunk a Rajna volt. Az elején kicsit szkeptikus voltam, a majdnem egy órás vonatút miatt, végül viszont minden utat megért a látvány. Oly annyira, hogy nem sokkal az első túránk után visszamentünk, hogy a folyó másik oldalát is bejárhassuk.

IMG_5564

Rüdesheim – Az északi part

Először a folyó északi partjára érkeztünk. A kis város neve Rüdesheim volt. Talán a város is túlzó erre a kis településre, de nagyon kis takaros volt és látszott, hogy sok turista megfordul erre fele. Ennek ellenére a „várost” körülbelül 5 perc alatt sikerült is elhagynunk és már indulhatott is dombra kapaszkodás. A város mögött ugyanis végig szőlő dűlők vannak. Az út pedig spirálisan ezek között vezet a tetejére. Gyönyörű volt látni a sorokba rendezett tőkéket. Viszont nem tudtuk elképzelni, hogy azokon a meredek domboldalakon, hogy lehet őket karbantartani. Hosszabb séta után felértünk a domb tetejére, ahol egy híres szobor várt bennünket. A Niederwalddenkmal-t a Francia-Porosz háború befejezésére állították. Nagyon, monumentális építményről van szó, a kilátás pedig csodás innen. Nagyon sokan kapaszkodnak fel ide, vagy csupán használják a felvonót, ami a városból indul.

Természetesen, ha valaki eljutott idáig, akkor még nem ért véget a látnivalók sora. A szobortól tovább sétálva egy erdős részt találhatunk a domb tetején. Ezen a környéken szinte egymást érik a kastélyok vagy azok maradványai. A turista útvonalakat követve több ilyet is felkereshetünk az erdőben bolyongva. Ha valaki viszont a part mellett szeretne vízközelbe jutni, annak szomorú hír, hogy a sínek és az autó út is megakadályozza azt. A kilátás a folyóra és a másik partra viszont csodás.

rudesheim_trip

Bingen – A déli part

IMG_5800

Egy másik alkalommal a Rüdesheim-mel szemben lévő Bingen városába tértünk vissza. Frankfurtból ide is vezet direkt vasút vonal. Bingen valamelyest nagyobbnak tűnt és városiasabbnak. Viszont itt is néhány perc alatt elhagytuk a város határát és a indultunk is a végig erdős turista útvonalnak. Az előző kalanddal ellentétben, most végig hűvösben és kilátástól elszigetelten járkáltunk. Magasabbra is mentünk mint előtte, és többet is tettünk meg. Az itt meglátogatott várak viszont annál impozánsabbak voltak. A legemlékezetesebb az volt, hogy a déli parton lehetőségünk volt lemenni a folyóhoz. A folyó ezen oldalán kisebb részek le vannak választva a hajóforgalom elől, mi pedig egyből berohantunk csobbani egyet. A víz isteni volt, a kilátás bámulatos. Ha nem korgott volna a hasunk még órákat el tudtunk volna tölteni a folyóban.

bingen_trip

A videó

Erről a két kalandról egyben készítettem egy videós összeállítást. Remélem a képek vissza tudják adni a hely szépségét és a jókedvünket. Csak ajánlani tudom ezeket a helyeket mindenkinek, aki kicsit is szeret túrázni. A mi kirándulásunk résztvevőinek pedig külön köszönöm a részvételt és hogy ott lehettem!

Rüdesheim-Bingen – A Rajna két oldalán” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük