Matrox DualHead2Go: Több monitor egy videó kimeneten

A személy szerint nagyon ajánlott szegedi székhelyű Mac-Upgrade cég hírlevelében olvastam először erről a termékről. Ugye az alap gond, hogy a Macintosh számítógépek többnyire nem bővíthetőek, így (ha épp van akkor) az egy videókimenet behatárolja a lehetőség szerint ráköthető monitorok számát számát is. Na de mi van ha mégis mi két vagy több monitorral akarjuk pluszba használni a video kimenetunket? Ezt a Maxtor külső eszközével tehetjük meg.

Van egy Mini-d, de két-három monitort szeretnél rákötni? Van iMac-ed, de kevés az 1 külső monitor? Nincs több kártyahely a tornyodban, és a videokártya 1 vagy 2 kimenete kevés? A Matrox jóvoltából van megoldás: DualHead2Go, vagy TripleHead2Go!

A tenyérnyi kis dobozka létezik VGA és DVI csatlakozós változatban is. A lényege, hogy rákötöd a géped VGA vagy DVI kimenetére, és csatlakoztatsz a dobozra 2 monitort (DualHead2Go). A dobozban lévő elektronika azt fogja kommunikálni a Mac felé, hogy nem pl. egy 1280×1024-es felbontású monitor csatlakozik, hanem egy 2560×1024 pixeles szélesvásznú képernyő. Innen kezdve a számítógép küldi a jelet egy ekkora monitorra méretezve, és a DualHead2Go kettévágja azt, külön külön használható, 1280×1024-es szeleteket küld ki a két monitornak. A támogatási oldalon megnézhetjük, hogy az adott Mac videokártyája mekkora maximális virtuális monitorokat képes kezelni a Matrox dobozkáján keresztül.

matrox dualhead2go


A komolyabb hardware-ek akár a TripleHead2Go eszközzel is használhatóak, amely – mint a neve is mutatja – 3 monitort is képes egyazon VGA- vagy DVI-kimenetet használva meghajtani – bár sokkal több képpontot nem tudunk használni, mint a 2 monitor esetében, de több, kisebb (pl. 17″-es) képernyővel építkezhetünk.

A termékről bővebben itt olvashat az akinek felkeltette a figyelmét a termék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük