Mactracker: Mac gépek adatbázisának elérése offline módon

Az Apple Inc. a megalapítása óta hozza létre újabb és újabb termékeit, számítógépeit és más kiegészítőit. Ez persze rengeteg adatot jelent, melyet illő rendszerezni. Ezt az Apple-History oldal elég jól megtette. Idő, típus, processzor szerint kategorizálva vannak számítógépek az adataikkal, és egyéb leírással együtt. Jól átlátható, és persze informatív az oldal, de ugye internet-hozzáférés nélkül használhatatlan. :( Persze van megoldás program szintjén is erre az adatbázisra, és ez a Mactracker.

A program tökéletes a maga nemében. Mindent tud és talán átláthatóbb formában mint webes társa. A gépeket felsorolás szintjén egyben láthatjuk egy listában, ahol duplán kattintva a megfelelőre kis felugró ablakban tudhatunk meg róla mindent. A gépek típus szerint is kategorizálva vannak a jobb menüsorban, és itt található meg az idővonal is. A termék paletta pedig elég tág: Apple Macintosh computers, Mac Os Sysems, Apple mice, keyboards, displays, printers, scanners, digital cameras, iPod, AirPort Base Stations, Newton, stb..

mactracker.jpg

Külön kiemelendő, hogy a program a Mac Os X operációs rendszereken túl teljes értékben Windows rendszerek alatt is használható. Sőt! Lehetőség van az iPodunkra feltölteni, így menet közben bármikor kikereshetjük a kérdéses gép paramétereit!

A program teljesen ingyenes, és szerintem mindenki gépére egy hasznos segédprogram. Akit érdekel itt érheti el a program hivatalos oldalát.

Mactracker: Mac gépek adatbázisának elérése offline módon” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük