JBenchmark: Mobil teszt

Igen. Megéltük már rég azt a kort, amikor a mobiltelefonok processzor teljesítményét, és grafikai teljesítményét is trendi mérni. Annyira kifejlett már ez a mobil teszter szegmens, hogy különböző megjelenítési verziói léteznek. Az alap egyszerű szöveges teszterektől kezdve, a már komolyabb 3D-s (régi Quake szintű) megjelenítésen át. A tesztek többnyire egy 3,4 darab; 10-20mp alatt lefutó demókat jelentenek. A jelenetek alatt folyamatosan kiírja nekünk, hány fps (frame per second – kocka/másodperc) értékkel jeleníti meg a képeket, és ezeket pontozza.

Mivel manapság egyre divatosabb alkalmazásokat, és nem kevés esetben játékokat futtatni a mobilunkon, úgy lesz ezeknek az értékeknek egyre nagyobb jelentősége. Aki szeretné letesztelni mobilját, az persze attól függően mennyire fejlett technikának felel meg készüléke, négy ingyenesen letölthető benchmark programot érhet el. Sajnos a programok csak megjeleníteni tudják a mért értékeket, lementeni nem (esetleg ha rendelkezünk netes eléréssel feltölthetjük azokat online a JBenchmark oldalára).

Az én 6131-es Nokiám kifejezetten jól szerepelt. Az első teszteken 25-30 fpssel teljesített átlagosan, és még az utolsó elég durva teszten is átlagosan 8fps-et teljesített.

Akit érdekel itt érheti el a teszt java programokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük