FuzzyOcr Plugin: Hajsza a képekbe bújtatott spamok ellen

Mindenki küzd valamelyest a spam (kéretlen) levelekkel. Minden féle hirdetés, szex, drog, illegális tartalmak… Nem kérünk belőlle. Köszöbjük. Mégis küldik, és így nekünk kell valahogy fellépni ellenük. A spamassassin régóta az egyik legjobb megoldás. A rendszer lényege, hogy az üzenetet megfelelő szabályok szerint osztályozza. Ha egy bizonyos szintet átlép, alapból szemétnek fogja tekinteni, és kidobja nekünk, vagy amit csinálni akarunk vele. Az a jó benne, még hogy tanítani lehet. Jellegzetességeket tudunk neki mondani, hogy a későbbiekben e szerint csoportosítsa a leveleinket. Minél több jó és rossz levelet tanítatunk meg vele annál jobb lesz a szűrésünk. Na most. Manapság elszaporodtak a képek formályában küldözgetett szöveges tartalom. Ez ellen nehezebb védekezni. Mostmár viszont ez se lehet probléma hála a FuzzyOcr Pluginnak.

Ez a FuzzyOcrPlugin végülis csak egy extra dolog a spamassassinhoz. A kiegészítés segítségével a képeket megpróbálja ellenőrizni a plugin, és az esetlegesen szöveges tartalmakat értelmezni. Itt is külön kezelnünk kell, egy listát ahova gyűjtjük a gyanus szavakat. Amennyiben ilyet talál a képben a program, egyből spamként fogja kezelni. Nagyon hasznos tud lenni. Sajnos még csomag formályában nekem nem sikerült rátalálnom, mégis kis időráfordítással könnyen bele lehet integrálni ezt a hasznos újdonságot a meglévő szemétszűrő alkalmazásunkba. Az ötletet ToNyOmAn blogjában olvastam (itt), majd a linuxos leírások menüben közzétettem (itt) azt a leírást, ami alapján én is beállítottam.

FuzzyOcr Plugin: Hajsza a képekbe bújtatott spamok ellen” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. 1. Engem is csak a Firefoxom jegyez meg az oldaladon (:
    2. Installhoz annyit, hogy en szemely szerint nem patcheltem meg semmit, csak csomagbol felraktam ami kellett. Eddig hiba nelkul megy igy is. Meglatjuk majd nagyobb forgalomnal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük