Angry Birds Space

Írtam már az Angry Birds játékról. Viszont annyi év, és annyi klón után egy teljesen új játék jelent meg. A játék megjelenése előtt hihetetlen marketing kezdődött el. Az Angry Birds készítői a NASA-t is meggyőzték arról, hogy promótálják az új „űr” játékukat. Az egyértelmű volt, hogy az űrben kell vadásznunk a gonosz disznókra, viszont, hogy ez miért lesz jó, az rejtély maradt. Számomra először ez csak egy új bőr lehúzását vetítette elő.

Minden maradt a régi

A játék ott folytatódik, ahol anno abba maradt, csak az űrben. A tojásokat megint elrabolták a űrbéli rikító zöld malacok, a madarak pedig a modern technológia segítéségével utánuk erednek, és bolygóról bolygóra üldözik őket. Ami vicces, hogy az űrbéli parittya a régi maradt. Innen kell útjukra engedni a madarakat, hogy a fizikai szabályainak megfelelően pusztítsanak.

Az újdonság varázsa

A fejlesztők nagyon nagyot alkottak. Az űr adta lehetőségeknek hála új fizikai szabályok is érvényesek a játékban. A bolygók körül egy gömb jelenti a légkört, ahol a gravitáció érvényes, azon kívül viszont nincs gravitáció. Így a kilövéseknél ezzel számolnunk kell. Egy darabig más pálya mentén fog közeledni a madarunk, majd a légkörbe lépve megint csak máshogy. Ezt pedig a játékosnak kell kikalkulálnia.

A játék most is pofon egyszerűen működik. Viszont ez az új fizikai hatás teljesen új löketet ad ennek a szétjátszott játéknak. A fejlesztők összehangolt támadást alkalmaztak a játékosok ellen. Ugyanis most már minden mobil és asztali rendszerre egyszerre tették elérhetővé.

A siker nem maradt el, tömegek kezdtek játszani vele.

Mennyi van még az Angry Birds-ben?

Az Angry Birds Space nagyon jó löketet adott a terméknek. Jó kérdés mennyi lehet még benne. Pletykálnak filmekről, rajzfilmekről, illetve teljes márkáról, amit az Angry Birds fog megtestesíteni. Abban biztos vagyok, hogy a Space kiadás is sok bővítést, illetve klónt tud megélni. Azután viszont, hogy mi jöhet még…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük